B2G Header

Mont Ventoux on Wheels – Overgezet

Doel van het project

Het doel is om aan te tonen hoe waardevol het is als mensen met en zonder beperking elkaar duurzaam ontmoeten. Iedereen heeft talenten en heeft daardoor iets om bij te dragen aan de groep. Soms zien mensen dat niet van zichzelf en als dat dan in een project als MVOW komt bovendrijven, is dat erg positief voor het zelfbeeld/zelfvertrouwen. Mensen zonder beperking leren dat mensen met een beperking veel meer te bieden hebben dan (soms) gedacht en sluiten zich na afloop graag aan bij Better2gether!

Over dit project

Het uitgangspunt van Mont Ventoux on Wheels is dat mensen met verschillende soorten beperkingen en mensen zonder beperking samen een uitdaging aangaan. Gedurende een intensief traject van een aantal maanden leert de groep elkaar kennen en vertrouwen en ontstaat er een team waarbij de kwaliteiten van een ieder goed worden benut. Ook wordt er gewerkt aan de conditie. Vervolgens gaat het team met elkaar op reis naar de bestemming waar de uitdaging plaats zal vinden (bijvoorbeeld de Mont Ventoux). Daar verblijft de groep een paar dagen met elkaar en ontstaat er een mini inclusieve samenleving. Er wordt samen gegeten, gelachen, gehuild, er worden uitstapjes gemaakt en natuurlijk is er de uitdaging waar zo lang naar toegewerkt is. Uiteindelijk zal iedereen vol trots en met een grote lach op he gezicht weer huiswaarts keren.
Het project zal voor het eerst georganiseerd worden vanuit Better2gether; een inclusieve sportactiviteit die onder de vlag van Stichting WIEL vorm heeft gekregen.

Looptijd

1 april 2020 - 30 september 2020

Projectlocatie

Elburg

1
Elburg

Contact

Organisatie

Stichting WIEL / Better2gether

Projectleider

Jan Willem Koopman

Volg ons