odensehuis

Muziektheatervoorstelling ‘Dat had je gedroomd’

Over dit project

Dit jaar bestaat het Odensehuis Amsterdam Zuid tien jaar. Het Odensehuis is een inloophuis, ontmoetingscentrum en informatiepunt voor en door mensen met beginnende dementie, hun mantelzorgers en buurtbewoners. Het huis heeft zich in tien jaar ontwikkeld tot een broedplaats waar kunstzinnige talenten samenkomen. Dit jaar voeren zij de muziektheatervoorstelling ‘Dat had je gedroomd!’ op.

Door het maken van de voorstelling krijgen mensen in en rond het Odensehuis met en zonder dementie de mogelijkheid om hun kunstzinnige talenten in te zetten. Bij het realiseren van de voorstelling ligt de focus op wat mensen (met hun beperking) nog wel kunnen. Bij de voorstelling werken mensen met en zonder dementie samen met kinderen met veelal een niet-Nederlandstalige achtergrond.

Doel van het project

Doel is het realiseren van een tweede muziektheatervoorstelling. Met het voorbereiden, maken en uitvoeren van de voorstelling wil het Odensehuis de volgende doelen realiseren:

• empowerment van mensen met beginnende dementie en hun mantelzorgers door hun kunstzinnige talenten in te zetten bij het maken van het muziektheaterstuk;
• hun inspiratie en plezier te bieden door gezamenlijk iets te creëren; zich gehoord en gezien te voelen;
• kinderen van de praktijkschool laten participeren.

Looptijd

1 januari 2019 - 13 april 2019

Projectlocatie

Hygieastraat 4 1076 RM Amsterdam

1
Hygieastraat 4 1076 RM Amsterdam

Contact

Organisatie

Stichting Odensehuis

Projectleider

Simone Aarnink

Volg ons