b27213299a8f01062d3d675e42fe306a-002effdf

Natuurlijk Fit

Over dit project

In dit project werken Zorgspectrum Het Zand en Natuur en Milieu Overijssel samen om alleenstaande, zelfstandig wonende ouderen met één of meerdere beperkingen meer te laten bewegen in een prachtig, goed toegankelijk natuurgebied. Dit doen we door sociale natuurbelevingswandelingen te organiseren. Mooie Natuurlijk Fit activiteiten zorgen voor buitenlucht, natuurbeleving, beweging en nieuwe vriendschappen: dé ingrediënten voor gezondheid, geluk en zelfredzaamheid. Een enthousiaste natuurgids en een zorgmedewerker begeleiden de Natuurlijk Fit belevingen. De natuurgids zorgt ervoor dat de activiteit een prettige ervaring en een leuke belevenis wordt. De zorgmedewerker legt informeel contact met de doelgroep. Hierbij is er veel oog voor vragen vanuit de deelnemers over hun beperkingen, maar ook voor preventie en vroegsignalering van gezondheidsklachten. Daarnaast helpt de zorgmedewerker drempelvrees weg te nemen, iets dat veel voorkomt bij ouderen met een beperking. Zo blijven de deelnemers langer gezond en zelfredzaam, waardoor zij zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Tenslotte kan iedereen met een beperking, door samen te genieten van en te bewegen in de natuur, ‘het verdriet even vergeten’.

Doel van het project

Het doel van dit project is natuurbelevingswandelingen organiseren voor ouderen, met aanwezigheid van een natuurgids en zorgprofessional.

Looptijd

4 april 2016 - 2 april 2018

Activiteiten

Natuurlijk Fit activiteiten: natuurwandelingen.
Vanaf circa oktober 2016 elke maand.
Voor alleenstaande, zelfstandig wonende ouderen in en rond Heino en Staphorst, al dan niet verbonden aan Zorgspectrum Het Zand.
Doelen zijn activering, sociale cohesie, meedoen, natuurverrijking en zo lang mogelijk zelfstandig blijven (preventie en vroeg signalering).

Projectlocaties

Heino
Nederland

Staphorst
Nederland

1
Heino
Nederland
2
Staphorst
Nederland

Contact

Organisatie

Zorgspectrum Het Zand

Projectleider

Moniek Beltman