_MG_8995 copy

OldStars

Over dit project

Met OldStars wil het Nationaal Ouderenfonds 60-plussers (weer) aan het voetballen krijgen. Door samen te voetballen komen deze 60-plussers met elkaar in contact en blijven ze fitter. De sociale component van voetbal speelt met name bij deze doelgroep een belangrijke rol.

OldStars begint iedere week met gezellig koffie of thee drinken en het bespreken van voetbal, of ander nieuws. Daarna volgt het sportieve deel met walking football. Hierbij mag niet worden gerend, om blessures te helpen voorkomen. Er wordt op een klein veld gespeeld, zes tegen zes en zonder keeper. Hierbij is professionele begeleiding aanwezig, specifiek gericht op senioren, zoals een fittest en gehoortest.

Gezellig samen zijn en werken aan een goede conditie staan voorop. Voetbal wordt zo als middel ingezet om issues waar deze doelgroep mee kampt (gezondheidsproblemen, geen actieve maatschappelijke rol, weinig sociale contacten) bespreekbaar te maken en aan te pakken.

Bekijk ook het project OldStars voor migrantenouderen.

Doel van het project

Het doel van OldStars is minimaal 3.000 nieuwe OldStars-voetballers te laten starten met walking football, onder wie 500 alleenstaande ouderen met een lichamelijke beperking, zodat ze werken aan hun vitaliteit en het opbouwen van hun sociale netwerk.

Looptijd

1 november 2016 - 1 mei 2018

  • _MG_9385 copy
  • _MG_9191 copy
  • _MG_8995 copy
  • _MG_6138 copy
  • _MG_1357 copy

Projectlocatie


Dit project wordt landelijk uitgevoerd.

Contact

Organisatie

Stichting Nationaal Ouderenfonds

Projectleider

Johan Annema

Volg ons