Ontwikkelingsgerichte zorg voor tieners met kanker Header

Leeftijdscategorie jongeren: 12-25 jaar

Ontwikkelingsgerichte zorg voor tieners met kanker

Resultaten

In het project ‘ Ontwikkelingsgerichte zorg voor tieners met kanker’ heeft het Prinses Maxima Centrum de psychosociale zorg  voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar uitgebreid. Dit hebben ze gedaan aan de hand van drie thema’s. Hierin zijn de volgende producten gerealiseerd:

– Eigen regie:  hebben we ervoor gezorgd dat er in de spreekkamer meer aandacht is voor participatie in dagelijkse activiteiten van jongeren en helpen we jongeren bij het stellen van vragen aan hun arts. Dit hebben we gedaan door vragenlijsten toe te voegen in het KLIK portaal.

– Communicatie: De tienergids is ontwikkeld. Een gids die informatie geeft op een aansprekende manier over onderwerpen die voor jongeren belangrijk zijn. Daarnaast is er onderwijs gegeven aan professionals en is een E-learning module ontwikkeld.

– Passende omgeving: De tienerlounge is gerealiseerd. Een plek waar jongeren kunnen ontspannen en anderen kunnen ontmoeten. Ook zijn er communicatiekaarten ontwikkeld waarmee de jongeren tijdens opname meer privacy kan creëren op zijn of haar kamer.

Over dit project

Dit project omvatte het realiseren van een programma dat kinderen met kanker in de leeftijd van 12-18 jaar zal stimuleren om de reguliere stappen, behorend bij hun leeftijd, in hun ontwikkeling te zetten. Het beoogd resultaat was een programma van ontwikkelingsgerichte zorg voor kinderen in de leeftijd van 12-18 jaar. Een ruimte in het Prinses Maxima Centrum voor ontwikkeling en afleiding voor kinderen in de leeftijd van 12-18 jaar.

Projectlocatie


Dit project wordt landelijk uitgevoerd.

Contact

Volg ons

Looptijd

1 oktober 2015 - 1 maart 2019