Oud Geleerd Jong Gedaan Header

Oud Geleerd Jong Gedaan

Over dit project

Voor Oud Geleerd Jong Gedaan is persoonlijke groei niet afhankelijk van leeftijd. Via de stichting geven enthousiaste studenten colleges aan ouderen.

OGJG richt zich op senioren die nog lang niet uitgeleerd zijn en het leuk vinden oude interesses op te pakken of nieuwe te ontdekken. Voor deze doelgroep biedt OGJG colleges, van psychologie tot antropologie en kunstgeschiedenis tot rechten. De lessen worden gegeven door excellerende studenten die de stof zeer goed beheersen en een passie hebben voor onderwijs.

OGJG zet zich in voor het intellectuele welzijn van ouderen. Met het aanbieden van colleges in de leefomgeving biedt de stichting iedereen de mogelijkheid zich te blijven ontwikkelen. Met de colleges worden bovendien generaties verbonden en kunnen jongeren en ouderen nieuwe sociale contacten aangaan.

Looptijd

1 januari 2016 - 31 december 2017

Resultaten

Gedurende de looptijd van het project hebben meer dan duizend ouderen de collegereeksen gevolgd en zijn meer dan honderd studenten betrokken geweest. Mede door FNO kon de stichting haar werkgebied uitbreiden naar Noord-Holland, Utrecht en Gelderland.

Projectlocaties

Noord-Holland
Nederland

Zuid-Holland
Nederland

Utrecht
Nederland

Noord-Brabant
Nederland

Flevoland
Nederland

1
Noord-Holland
Nederland
2
Zuid-Holland
Nederland
3
Utrecht
Nederland
4
Noord-Brabant
Nederland
5
Flevoland
Nederland

Contact

Organisatie

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan

Projectleider

Ilse Nieuwland

Volg ons