Banner boven

Project Onbeperkt: jongeren met en zonder beperking dienstbaar in Bangladesh en Bolivia

Over dit project

Met ‘Project Onbeperkt’ wil World Servants jongeren met en zonder beperking in Nederland enthousiast maken om zich dienstbaar in te zetten. Want, zo gelooft de organisatie, dienen bouwt aan waardigheid en gelijkheid en doet recht aan de mogelijkheden van mensen.

In een jaar van intensieve voorbereiding, fondsenwerving en een werkvakantie ver weg, leren jongeren hun eigen kwaliteiten kennen en ervaren ze hoe mooi het is om die te delen met anderen, ook als ze terug zijn in Nederland. Het eerste project van World Servants was zo succesvol dat er dit jaar twee georganiseerd worden, in Bangladesh en in Bolivia. Nederlandse jongeren met en zonder beperking gaan meebouwen aan een centrum voor mensen met een beperking in Nilphamari en een basisschool in El Torno.

Inclusiviteit vraagt wereldwijd om aandacht. Door jongeren met een beperking onderdeel te maken van de dien-ervaring die World Servants biedt, wordt niet alleen deze ervaring inclusiever, maar wil de organisatie laten zien dat daadwerkelijk iedereen kan dienen.

Doel van het project

Doel is jongeren met en zonder beperking laten ervaren dat als ze samen ergens de schouders onder zetten, ze veel kunnen bereiken voor mensen die minder mogelijkheden hebben. De jongeren met een beperking (en hun omgeving) ontdekken dat ze tot veel meer in staat zijn dan ze dachten. De publieke opinie in Bangladesh en Bolivia wordt positief beïnvloed.

Looptijd

1 juli 2019 - 29 mei 2020

Projectlocatie

Wolvega
Industrieweg 12c

1
Wolvega
Industrieweg 12c

Contact

Organisatie

World Servants

Projectleider

Willem-Jan van der Ven

Volg ons

  • Lol promo OpenGraph
  • Schep op bouwplaats OpenGraph met bord
  • Pratende metselaars promo OpenGraph