Nienke Lola Amy

RaceRunning is een sport

Over dit project

RaceRunning is een sport voor kinderen die in het dagelijks leven in een rolstoel zitten of een loophulpmiddel nodig hebben voor het voortbewegen. Met de RaceRunner (een soort driewielfiets zonder trappers) kunnen deze kinderen tóch lopen of rennen en zo meer participeren in het dagelijkse leven: buitenspelen, maar ook deelnemen aan sport bij een atletiekvereniging.

Met het project ‘RaceRunning is een sport’ wil RaceRunning NL het mogelijk maken dat alle kinderen in Nederland dicht bij hun woonplaats aan RaceRunning kunnen doen en zo in beweging komen. De groep ondersteunt daarom atletiekverenigingen die willen starten met een RaceRunning-groep met raad en daad. Zo organiseren zij RaceRunning clinics, lenen RaceRunners uit aan de vereniging en leiden trainers op.

Doel van het project

Het doel van het project is om de sport RaceRunning te promoten (via sociale media en aanwezigheid bij sportdagen) en zo kinderen, hun ouders én verenigingen enthousiast te maken, zodat meer kinderen aan RaceRunning gaan doen. De organisatie streeft naar acht extra atletiekverenigingen die RaceRunning aanbieden, zodat er een landelijke dekking is.

Looptijd

1 september 2019 - 31 december 2020

Projectlocatie

Amsterdam UMC
locatie VUmc
de Boelelaan 1117
1081 HV Amsterdam

1
Amsterdam UMC
locatie VUmc
de Boelelaan 1117
1081 HV Amsterdam

Contact

Organisatie

RaceRunning NL

Projectleider

Mw. Dr. Petra van Schie

Volg ons