Logo

Realisten Academie

Over dit project

De Realisten Academie van CNV Jongeren leidt 25 jongeren met een beperking op tot Realisten (ervaringsdeskundigen). Zij zetten zich in om de inclusie van jongeren met een beperking op de arbeidsmarkt te bevorderen. Met circa 100 pitches en voorlichtingen vertellen zij 1500 mensen (werkgevers, onderwijs, professionals en peers) over leven en werken met een beperking.

Daarnaast delen zij in de Realisten Community on- en offline hun kennis en ervaringen met peers met een beperking. Hiermee geven ze deze peers nieuwe inzichten en tools waarmee ze hun eigen regie kunnen vergroten. Met deze aanpak kunnen we op verschillende niveaus impact maken.

Door deelname aan het Realisten-traject krijgen de jongeren een realistischer beeld van de arbeidsmarkt en hun mogelijkheden, breiden ze hun netwerk uit en ontwikkelen ze belangrijke 21st century skills. Daarnaast halen zij met hun inzet als Realist vooroordelen onderuit en geven ze inzicht in wat er nodig is voor de inclusieve arbeidsmarkt.

Doel van het project

In de Realisten Academie inspireren jonge rolmodellen met een beperking hun omgeving en peers met een beperking mee te bouwen aan de inclusieve arbeidsmarkt.

Looptijd

1 oktober 2019 - 30 september 2020