shutterstock_551227891

Rilland weet ‘t

Over dit project

Het project levend Lab vormt de structuur waarbinnen samen met zelfstandig wonende 65+ers uit het dorp Rilland of omgeving, een levend laboratorium wordt gecreëerd. Op een centrale plek in het dorp komen mensen met elkaar in gesprek, bepalen zij samen waar behoefte aan is en gaan op zoek naar technologische oplossingen die bij hun passen.
In het project gaat het om samen oplossingen te vinden die te maken hebben met zelfredzaamheid, langer zelfstandig kunnen wonen of het onderhouden van sociale contacten. Bijvoorbeeld ik mis het contact met mijn kleinkinderen, vroeger was ik veel mobieler en nu wordt ik hierin beperkt. Indien ik hulp krijg met koken, dan kan ik dit zelf blijven doen.
Heel vaak weten ouderen niet precies hoe/waar zij hulp of hulpmiddelen kunnen vinden en zijn zij zich niet bewust van de vele mogelijkheden die er zijn.
Dit project wil ouderen hierin ouderen ondersteunen zodat zij voortaan zelfstandig de juiste oplossing voor een (technisch) probleem kunnen vinden.

Doel van het project

Het doel is dat de deelnemers (minimaal 50) aan het einde van het project naar huis gaan met een product/technologisch hulpmiddel waar zij zelfstandig mee kunnen werken en dan hun zelfredzaamheid vergroot.

Looptijd

1 oktober 2016 - 1 april 2018

Ontwikkelde instrumenten

Er is een  rapport geschreven vol interviews met deelnemers waardoor de impact van het project mooi zichtbaar wordt.

Projectlocatie

Gemeente Reimerswaal

1
Gemeente Reimerswaal

Contact

Organisatie

GGD Zeeland

Projectleider

Leonie Ernst