plateaufiets

Samen erop uit! Met de duo- en plateaufiets – Overgezet

Doel van het project

Met een duofiets kunnen we samen met een bewoner makkelijk even naar de markt of door het bos fietsen. Een gewoon uitstapje, maar voor onze bewoners niet makkelijk uitvoerbaar. Met een duofiets kan dat wel!
Het is een aangename manier om een gezellige tijd met elkaar door te brengen. Fietsen draagt bij aan de vitaliteit van ons allen en dus ook voor onze bewoners.

Over dit project

Bij Bartiméus in Doorn wonen ongeveer 300 mensen met een meervoudige beperking in kleinschalige woonvoorzieningen. Voor 12 bewoners met een ernstige verstandelijke en visueel beperking willen we een duofiets met elektrische (trap)ondersteuning aanschaffen. We gaan er zoveel mogelijk op uit met onze bewoners; samen boodschappen doen voor het avondeten of een eindje fietsen als ontspanning of op de fiets naar het dorp om een ijsje te eten.
Een ander deel van onze bewoners heeft een progressief ziektebeeld, naast hun visuele beperking. Zij zijn gebonden aan (veelal grote) aangepaste rolstoelen. Onze grote wens voor 12 van hen is een plateaufiets met trapondersteuning. Zodat we ook met hen op pad kunnen gaan. Bij een plateaufiets wordt de rolstoel voorop de fiets bevestigd.

Looptijd

14 januari 2020 - 1 april 2020

Projectlocatie

Oude Arnhemse Bovenweg 3
3941 XM Doorn
Nederland

1
Oude Arnhemse Bovenweg 3
3941 XM Doorn
Nederland

Contact

Volg ons