Samen Lekker Lang Leven in Montferland Header

Samen Lekker Lang Leven in Montferland

Over dit project

In samenwerking met MEE Oost is in de gemeente Montferland het project ‘Samen Lekker Lang Leven’ gestart. Doel van het project is het verbeteren van de gezondheid van gezinnen met een lage sociaaleconomische status.

Samen Lekker Lang Leven is een door ervaren gezinscoaches op maat gemaakt traject waaraan dertig gezinnen deelnemen. Gelijkwaardigheid en vertrouwen zijn sleutelbegrippen. De kracht van het project is de integrale aanpak en aansluiting bij het gezin. Want, waarom wil het gezin meedoen aan het traject? Waarom lukt het niet om gezonder te leven, de financiën op orde te krijgen, werk te vinden of zelf meer actie te ondernemen?

Dit proberen de coaches samen met het gezin helder in beeld te krijgen. De coach gaat samen met het gezin aan de slag en leert de gezinsleden gebruik te maken van de voorzieningen die er zijn in de gemeente. Zo krijgen zij meer regie over hun leven, een beter zelfbeeld en leren zelf problemen op te lossen.

De integrale aanpak van Samen Lekker Lang Leven heeft effect, zo blijkt. Een voorbeeld is de ketenaanpak waarbij een diëtist, fysiotherapeut, psycholoog en jeugdverpleegkundige betrokken zijn. De integrale aanpak leidt tot minder overgewicht en daarmee een betere gezondheid.

Mooie voorbeelden zijn een moeder met veel lichamelijke klachten die nu langzaam begint met wandelen en dit steeds verder uitbouwt. Kinderen die meer buitenspelen. Een vader die vrachtwagenchauffeur is en nu met een stappenteller op zijn telefoon extra rondjes loopt als hij moet uitladen.

Doel van het project

Doel van het project is het verbeteren van de gezondheid van gezinnen met een lage sociaaleconomische status in Montferland.

Looptijd

1 juni 2016 - 1 juni 2019

Projectlocatie

Gemeente Montferland

1
Gemeente Montferland

Contact

Volg ons