Persfoto_Vier_het_Leven__2_

Samen uit, Samen genieten – Vier het Leven in krimpregio’s

Over dit project

Vier het Leven zet zich in om eenzaamheid onder ouderen te verminderen door sociaal-culturele evenementen te organiseren. Vrijwilligers nemen ouderen mee uit naar theater, film of museum. Het doel is de sociale cohesie te vergroten tussen ouderen onderling en tussen ouderen en vrijwilligers. De vrijwilligers zorgen voor gezelschap, maar ook voor het vervoer. Drie keer per jaar ontvangen geïnteresseerde ouderen het Vier het Leven-programmaboekje, waarna zij zich kunnen inschrijven en deelnemen aan de uitjes van hun keuze.

Met dit project wilde Vier het Leven een volwaardig programma aanbieden in drie grote krimpregio’s in Nederland: Noord-Nederland, Zeeuws-Vlaanderen en Zuid-Limburg.

Looptijd

1 april 2017 - 1 november 2018

Resultaten

Vier het Leven is erin geslaagd om in de krimpgebieden Noord-Nederland, Zuid-Limburg en Zeeland een volwaardig programma met sociaal-culturele activiteiten aan te bieden, waaraan ouderen uit de regio kunnen deelnemen. Er zijn nu dertien programmagebieden actief.

In de drie krimpregio’s is een netwerk van coördinatoren en senior-vrijwilligers gecreëerd. 3000 Ouderen namen deel aan meer dan 900 sociaal-culturele activiteiten, begeleid door 1200 vrijwilligers. Vier het Leven maakt deel uit van het sociale werkveld in de regio’s.

Projectlocaties

Noord-Nederland

Zuid-Limburg

Zeeuws-Vlaanderen

1
Noord-Nederland
2
Zuid-Limburg
3
Zeeuws-Vlaanderen

Contact

Organisatie

Stichting Vier het Leven

Projectleider

Eveline van der Stuyt

Volg ons