Superfit Header

Superfit

Over dit project

Superfit richt zich op het verbeteren van voeding en beweging van peuters uit kwetsbare gezinnen in Sittard. De interventie bestaat uit twee onderdelen: een onderdeel gericht op de peuterspeelzaal en een onderdeel gericht op het gezin in de thuisomgeving.

On-the-job coaching
In het eerste onderdeel worden medewerkers van peuterspeelzalen getraind over hoe ze tijdens hun werk meer aandacht kunnen geven aan voeding en beweging. In aanvulling hierop krijgen ze on-the-job coaching, waarbij een coach tips geeft. Daarnaast krijgen de medewerkers een kaartenbak met allemaal tips en ideeën. Gedurende het hele project worden er groente, fruit en materiaal geleverd om de ideeën op de kaarten uit te kunnen werken.

Plezier hebben
Het tweede onderdeel bestaat uit ouder-kindsessies waarin het hele gezin samen beweegt en nieuwe groente en fruit proeft. De nadruk ligt op plezier hebben. Ook zijn er bijeenkomsten voor ouders waarin ze leren over voeding, bewegen en opvoeden. Na afloop van alle bijeenkomsten krijgen ouders tips mee naar huis.

Jonge kinderen
Superfit richt zich op jonge kinderen om ervoor te zorgen dat kinderen er voor een zeer lange tijd profijt van hebben: jong geleerd is oud gedaan.

Doel van het project

Het doel van dit project is het verbeteren van de ervaren gezondheid van gezinnen in achterstandssituaties met jonge kinderen (2-4 jaar), door het verhogen van lichamelijke activiteit en verbeteren van de voeding.

Looptijd

1 februari 2016 - 31 juli 2019

Projectlocatie

Sittard-Geleen

1
Sittard-Geleen

Contact

Organisatie

Universiteit Maastricht - Afdeling Gezondheidsbevordering

Projectleider

Sanne Gerards

Volg ons