102.389 (4)

Tijd voor Verzilveren

Over dit project

Bibliotheek Veluwezoom heeft in co-creatie met ouderen een community op gang gebracht in Renkum en Rheden: Tijd voor Verzilveren. Ouderen bedenken en organiseren zelf activiteiten, waarmee zij blijven investeren in hun persoonlijke ontwikkeling ondanks (beginnende) beperkingen.

Het is expliciet de bedoeling dat mensen hun eigen talent, kennis of kunde inbrengen en delen met anderen. Zo worden geestelijke veerkracht bevorderd en blijven ouderen langer actief, sociaal en zelfredzaam. De inzet en betrokkenheid van ouderen zelf zorgt voor onderlinge verbondenheid en soms vriendschappen. Wederkerigheid is belangrijk binnen dit project: mensen helpen elkaar met hun (organisatorische) taken.

Looptijd

1 maart 2017 - 31 oktober 2018

Resultaten

Binnen Tijd voor Verzilveren zijn meer dan 350 ouderen bereikt met ruim 75 bijeenkomsten. Een deel van de activiteiten was eenmalig, maar andere activiteiten worden voortgezet. Er zijn levendige community’s ontstaan van actieve ouderen die op basis van eigen kennis en expertise activiteiten met een cognitief karakter bedenken en organiseren.

In het gemaakte online magazine staan verschillende voorbeelden van succesvolle community building in de bibliotheek.

  • 102.389 (3)
  • 102.389 (4)
  • 102.389 (1)
  • 102.389 (2)

Projectlocaties

Renkum
Nederland

Rheden
Nederland

1
Renkum
Nederland
2
Rheden
Nederland

Contact

Organisatie

Bibliotheek Veluwezoom

Projectleider

Kim Keijsers

Volg ons