Roosevelt Kamp Welpen

Vogelnestschommel voor Scouting Roosevelt

Over dit project

Elk weekend logeren een aantal kinderen met een lichamelijke beperking bij Scouting Roosevelt. De ouders kunnen dan hun zorgtaken even vergeten en tijd met elkaar of de rest van hun gezin doorbrengen. De kinderen leren bij Scouting meer sociale interactie en zelfstandiger te worden.

De scouts brengen -ondanks hun beperkingen- veel tijd door in het bos. Door de beperkte belastbaarheid van veel kinderen is het echter noodzakelijk om ook te rusten en te ontspannen in en rondom de blokhut. Vanuit de kinderen zelf kwam de vraag of de Scoutinggroep een extra buitenactiviteit kon realiseren, zodat zij extra beweegmogelijkheden hebben. De kinderen gaven de voorkeur aan een schommel.

Doel van het project

Een extra ontspannings- en inspanningsmoment op het terrein van Scouting: hiervoor plaatst Scouting Roosevelt een vogelnestschommel, inclusief valbrekende ondergrond. Een vogelnestschommel vergroot de mogelijkheden van de kinderen. Zij die er fysiek toe in staat zijn, kunnen actief bewegen op de schommel. Voor de kinderen die dat niet kunnen, biedt de schommel ontspanning.

Looptijd

1 mei 2019 - 31 juli 2019

Projectlocatie

Eindhoven
Oude Muschbergweg 1

1
Eindhoven
Oude Muschbergweg 1

Contact

Organisatie

Scouting President F.D. Roosevelt

Projectleider

Floris van Eenennaam