Wat beweegt u vandaag Header

Wat beweegt u vandaag?

Over dit project

Wat beweegt u vandaag heeft tot doel om de zelfredzaamheid, het welzijn en de gezondheid van ouderen in de wijk Goes-Oost (provincie Zeeland) op een leuke en leerzame manier te verbeteren.
De hulpvragen die ouderen hebben zijn veelal een logisch gevolg van het ouder worden. Wat beweegt u vandaag? heeft tot doel om de zelfredzaamheid, het welzijn en de gezondheid van ouderen in de wijk Goes-Oost op een leuke en leerzame manier te verbeteren zodat de ouderen langer zelfstandig thuis kunnen wonen en zo veel als mogelijk kunnen blijven deelnemen aan het gewone leven.
Om er achter te komen wat de ouderen uit de wijk beweegt (letterlijk en figuurlijk) worden deze gekoppeld aan leerlingen van het Pontes. Deze leerlingen gaan in het kader van hun schoolproject ‘Onderzoek en Ontwerp’ samen met de ouderen op onderzoek. Dit doen ze door het aangaan van een interactief interview (met muziek van toen, oude foto’s kijken e.d. om een leerzame wisselwerking tussen jong en oud te creëren) op de volgende 4 levensdomeinen: fysiek, mentaal, sociaal (participatie) en zingeving. Met de ontdekkingen die ze doen tijdens deze interviews gaan de jongeren voor de ouderen aan de slag. Ze ontwikkelen passende activiteiten die de ouderen zelfstandig kunnen uitvoeren/bijwonen.

Doel van het project

Het doel van dit project is het verbeteren van de sociale participatie en het welzijn van ouderen in de wijk Goes-Oost.

Looptijd

1 januari 2016 - 31 december 2017