Help jij deze acht jongeren aan werk?

Home Zorg én Perspectief Krachtpatsers Help jij deze acht jongeren aan werk?

Acht enthousiaste jongeren met een chronische aandoening zoeken werk. Dit kan een stage zijn, een bijbaan, een opdracht als zelfstandige of een baan na hun studie. Deze jongeren hebben gepitcht op de Club van 100 op 12 november 2018 en de ambitie is uitgesproken om hen allemaal aan werk te helpen.

Help jij een van deze jongeren aan werk? Mogen ze jouw netwerk gebruiken? Of ben je bereid om eens een kop koffie met ze te drinken voor tips en adviezen? Ze stellen zich graag aan je voor!

Wil je in contact komen met een van de jongeren of heb je een tip? Neem contact met ons op.

 

 

‘Help ondernemende student na master als zzp’er eigen adviesbureau starten’

Mijn naam is Manon Janssen (22) en ik heb chronisch migraine. Dat betekent dat ik twee migraineaanvallen in de week heb. Door de migraine heb ik geleerd om te prioriteren, relativeren en communiceren. Deze vaardigheden hebben me geholpen tijdens mijn studies: Rechtsgeleerdheid en Bestuurs-­ en Organisatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht.

Mijn grillige migraineaanvallen maken het moeilijk om na de master die ik nu volg (Organisatie, Verandering en Management) bij een bedrijf in dienst te treden. Ik kan ontzettend veel werk verzetten, maar moet daarbij niet gebonden zijn aan roosters of werktijden. Daarom start ik mijn eigen adviesbureau! Ik hoor je denken: als zzp’er moet je toch ook afspraken nakomen? Dat klopt, maar gelukkig heb ik een heel gezonde en intelligente studiegenoot (Anne) die dit avontuur met mij durft aan te gaan! Help je ons mee?

Bekijk mijn pitch hier.

Manon heeft inmiddels een baan gevonden.

‘Creatieve kansenpakker zoekt een bedrijf in Rotterdam of omgeving’

Ben je op zoek naar een werknemer die breed inzetbaar is en ondernemend? Zoek niet verder! Mijn naam is Merel Mesu. Ik ben op zoek naar een bedrijf in Rotterdam of omgeving waar ik mijn eerste stappen in het échte werkleven kan zetten.

Ik ben afgestudeerd aan de opleiding Leisure Management, ben sinds 2015 productieleider van theatergezelschap LUSU en heb voor mijn afstuderen in samenwerking met de Bart de Graaff Foundation mijn eigen onderneming PPEPP opgericht. Ik ben trainer, coach en projectmanager met een hart voor persoonlijke ontwikkeling.

Ik ben een toevoeging voor jouw bedrijf door mijn verfrissende kijk op zaken. Ondanks mijn ziekte van Crohn en mijn recente afstuderen, heb ik al veel verschillende dingen mogen doen. Ik zorg graag voor een positieve sfeer en vind het een uitdaging mensen daarin mee te nemen. Ik ben een persoon die kansen ziet en deze pakt. Ik ben flexibel, breed inzetbaar en gemotiveerd veel bij te leren.

Bekijk mijn pitch hier.

‘Help ambassadrice voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel groeien als zzp’er’

Ik ben Ysabel Keuls (25) en kom uit Den Haag. Ik ben een supercreatieve sportieveling met oog voor fotografie, interieur en kunst in de breedste vorm. Ik ben zorgzaam, enthousiast, heel loyaal en heb een sterke work­ hard play­ hard-mentaliteit. Ik probeer mijzelf altijd uit te dagen en het positieve in het negatieve te vinden.

Ik heb een maatschappelijke, sociale en culturele achtergrond en wil graag mensen verbinden. Ik heb met veel liefde vrijwilligerswerk en een stage gedaan in Kenia. Ook heb ik een wereldreis gemaakt, waarbij mijn normen en waarden voor mijn leven duidelijk geworden zijn. Tijdens deze reis heb ik een zwaar auto-­ongeluk gehad. Met name het daardoor opgelopen hersenletsel beperkt mij momenteel. Ik heb tijdens deze moeilijke periode in mijn leven veel hulp gehad en hier veel van geleerd. Deze kennis wil ik graag doorgeven.

Met mijn passie en ervaring denk ik dat ik een geschikte ambassadrice ben voor mensen met NAH. Wel op een evenwichtige manier, zodat ik het kan combineren met mijn herstel. Ik zoek iemand die mij kan helpen hoe hierin het beste te groeien als zzp’er.

Bekijk mijn pitch hier.

‘Nieuwsgierige doorzetter is op zoek naar juridisch-administratieve baan’

Ik ben Lisa van Rossem (25 jaar) uit Barendrecht. Ik ben op zoek naar een juridisch-administratieve baan. Ik ben begonnen met een thuisstudie AD Rechten, specialisatie Publiekrecht en zou graag aan de slag gaan in deze richting.

Van de opleiding CMV heb ik drie leerjaren gevolgd. Tijdens mijn stages heb ik geleerd dat de inwerkperiode die ik nodig heb, langer is dan gemiddeld. Ik ben theoretisch beter dan praktisch. Hierdoor wordt er soms iets teveel van mij verwacht. Maar als ik iets eenmaal onder de knie heb, gaat het ook gewoon goed. Ik heb meer tijd nodig en mijn werktempo kan wat lager liggen. Daarom ben ik opgenomen in het doelgroepregister.

De meest relevante werkervaring die ik heb is bij de Rabobank. Hier heb ik klanten eerst via de telefoon en later face-to-face hulp geboden bij problemen of vragen. Ook heb ik een bijbaantje gehad in een kledingwinkel en als vrijwilliger gewerkt in een museum. Ondanks mijn obstakels, heb ik voldoende kwaliteiten. Ik ben nauwkeurig, betrouwbaar en gestructureerd. Daarnaast ben ik nieuwsgierig en een doorzetter. Doe daar als werkgever je voordeel mee!

Bekijk mijn pitch hier.

‘Pedagogisch medewerker wil baan met doorleermogelijkheid na afstuderen’

Ik ben Céline van Hees en ik volg met heel veel plezier de opleiding tot pedagogisch medewerker kinderopvang. Binnenkort ga ik stage lopen op een kinderdagverblijf en eind april/begin mei hoop ik mijn diploma in ontvangst te nemen. Hierna wil ik graag 3 à 4 dagen per week werken in de kinderopvang, liefst omgeving Den Haag. Hier wil ik een werk­leertraject volgen tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang niveau 4.

Wat het zoeken naar een baan lastig maakt, is mijn vermoeidheid en dat het wat langer duurt voordat iets tot mij doordringt. Ik wil graag werken in een veilige omgeving, waar collega’s begrip hebben voor wie ik ben. Ik ben rustig en bouw snel een vertrouwensband op met kinderen.

Al van jongs af aan weet ik dat ik met kinderen wil werken. Elke dag is anders: je verzint activiteiten, je bevordert de ontwikkeling van het kind, je speelt met ze, je zorgt voor liefde en plezier en je maakte de gekste dingen mee. Ik heb al werkervaring als oppas op kinderen van alle leeftijden en door mijn stages bij BSO en KDV.

Bekijk mijn pitch hier.

‘Toegepast psycholoog zoekt betekenisvolle baan na afstuderen’

Mijn naam is Leonie Drok (20). Ik zit in mijn laatste jaar van de hbo-opleiding Toegepaste Psychologie. Hier leer ik psychologische theorieën en modellen en pas ik deze toe in praktijksituaties om gedragsverandering bij mensen te bewerkstelligen. Dit kan door het geven van trainingen, coaching, voorlichtingen, adviezen, assessments en onderzoeken. Vanuit mijn opleiding heb ik veel geleerd over communicatie en gesprekstechnieken.

Mijn passie ligt bij werk in de zorg. Bijvoorbeeld coaching (een-op-een-begeleiding) of zorg aan patiënten of werknemers in een ziekenhuis. Of ondersteunend werk voor mensen met een arbeidsbeperking. Door mijn aandoening weet ik hoe moeilijk het is om binnen de huidige arbeidsmarkt aan een (bij)baan te komen. Ik heb het zeldzame Freeman Sheldon Syndroom. Dit is een lichamelijke aandoening aan verschillende ledematen. Zo heb ik scoliose (ruggengraat in s-vorm), een klompvoet en ben ik 1.35 m. lang.

Ik kan mijn kennis toepassen in verschillende werkgebieden zoals zorg, werving en selectie, onderwijs en bedrijfsleven. Hierdoor kan ik gelijk aan de slag en kan ik op meerdere gebieden iets betekenen.

Bekijk mijn pitch hier.

‘Ambitieuze aanpakker wil in het buitenland aan de slag in de recreatiesector’

Mijn naam is Dylan Wimmen (22) en ik heb cystenieren. Ik ben op zoek naar een baan in het buitenland op een vakantiepark, hotel of camping. Dit doe ik graag, omdat vakantie voor mij altijd een tijd was dat ik ziek zijn kon vergeten. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren en pak die dan snel op. Ik heb ervaring met het werken in een restaurant, in een dierentuin en bij een poppodium.

Helaas merk ik nog vaak dat ik niet word aangenomen door mijn ziekte of mijn lengte. Graag wil ik nieuwe dingen leren en hoop dat die droom nu uitkomt. Ik ben erg ambitieus en werk graag in een gezellig team. Ik pak deze kans met beide handen aan en hoop kinderen een vakantie te kunnen bezorgen om nooit te vergeten!

‘Singer-songwriter wil mensen inspireren en helpen met muziek’

Hallo! Ik ben Floor In ’t Veld en ik ben 18 jaar. Ik vertel jullie graag wie ik ben en wat ik zoek! Een aantal dagen per week ben ik in de studio te vinden omdat ik zing en nummers schrijf en die neem ik dus op samen met een producer. Ik heb stage gelopen bij een telefonisch informatiecentrum van de gemeente en ik heb daarnaast een week stage gelopen bij de radio. Ik merk dat ik vaak word afgewezen omdat ik een nieraandoening en een visuele beperking heb.

Ik zou mensen willen helpen en inspireren en dat doe ik heel graag met muziek. Zelf vind ik dat ik goed mijn verhaal kan doen, goed mijn punt kan maken en goed dingen kan vertellen. Verder kan ik mensen die verlegen zijn wat uit hun schulp laten komen door met hen samen te werken. Hopelijk spreken we elkaar snel!

De Club van 100 in beeld

Voor jongeren met een chronische aandoening zijn de drempels naar passende zorg, onderwijs, sport en werk vaak hoog. Veel hoger dan voor hun gezonde leeftijdgenoten. Daarom heeft ZeP de Club van 100 in het leven geroepen: een jaarlijkse bijeenkomst waar honderd sleutelpersonen op de gebieden kracht, zorg, sport, school en werk samen met jongeren in gesprek gaan om deze problematiek op de politieke en maatschappelijke agenda te zetten. De Club van 100 komt elk jaar in november bijeen.

Meer over Zorg én Perspectief