Femke van Zoggel – voorzitter Jongerenpanel ZeP

Home Zorg én Perspectief Femke van Zoggel – voorzitter Jongerenpanel ZeP

We maken het verschil tussen gezonde en minder gezonde jongeren kleiner.

Mijn naam is Femke van Zoggel, 23 jaar en woonachtig in Berlicum (Noord-Brabant). Sinds 1 juli 2019 ben ik voorzitter van het Jongerenpanel Zorg én Perspectief, nadat ik twee jaar actief lid ben geweest van het panel.

Ik heb me aangesloten omdat ik de drempels voor jongeren met een chronische aandoening zo laag mogelijk wil maken. Ik heb sinds mijn dertiende jeugdreuma en daardoor weet ik zelf welke uitdagingen een chronische aandoening met zich mee kan brengen.

Ik vind het leuk om samen met het Jongerenpanel aan de slag te gaan binnen de thema’s onderwijs, zorg en werk. Ik geloof dat als we écht een verschil willen maken, we in eerste instantie moet praten met de doelgroep zelf. Er wordt nu nog veel óver de doelgroep gepraat, in plaats van mét de doelgroep en dat moet zeker anders!

Het uiteindelijke doel? De verschillen tussen gezonde en minder gezonde jongeren zo klein mogelijk maken.

Naast mijn werkzaamheden voor het Jongerenpanel ben ik bezig met mijn master Zorgmanagement aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In deze studie leer ik onder andere te werken aan oplossingen voor complexe vraagstukken in de zorg.

In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie, zoals (uit) eten, bordspelletjes spelen, reizen en concerten bezoeken. Daarnaast sport ik graag en vind ik het leuk om series te kijken op Netflix.

 

Foto: Hans Hordijk

Het Jongerenpanel heeft jou nodig!

Ben jij tussen de 15 en 25 jaar, heb je een chronische aandoening en wil je je inzetten voor alle jongeren met een chronische aandoening in Nederland? Meld je dan aan voor het Jongerenpanel Zorg én Perspectief!

Het Jongerenpanel bestaat uit jongeren met verschillende achtergronden en verschillende aandoeningen. Wat ons bindt is dat we er allemaal voor willen zorgen dat het dagelijkse leven makkelijker wordt voor jongeren met een chronische aandoening. Het verschil in maatschappelijke participatie tussen jongeren met een chronische aandoening en gezonde leeftijdsgenoten maken we samen kleiner.

Doe je mee?