Jongerenambassadeur in jóuw organisatie!

Home Zorg én Perspectief Jongerenambassadeur in jóuw organisatie!

Jongeren hebben een stem! Ze hebben bijzondere en verfrissende ideeën, nieuwe inzichten en denkrichtingen. Vanuit de PA-academie en FNO Zorg voor Kansen geloven we hierin. Al drie keer organiseerden we samen de leergang ‘Jongerenbelang in Beweging’ waarin we jongeren met idealen tussen 18 en 25 jaar opleiden tot belangenbehartigers.

Maar dat was pas het begin! FNO en PA-academie zijn samen het innovatieve project Jongerenambassadeurs gestart, een pilot in het kader van de maatschappelijke diensttijd. Jongeren denken mee, geven hun mening, zetten hun creativiteit in of geven antwoord op specifieke vragen.

Verrassende inzichten en originele antwoorden!

Jongerenambassadeur in jóuw organisatie
Jongeren tussen de 15 en 21 jaar krijgen als jongerenambassadeur de mogelijkheid hun stem te laten horen, feedback te geven en hun ervaringen en ideeën in te brengen bij maatschappelijke organisaties, overheden en bedrijven. Vooral jongeren die door hun beperking of chronische aandoening tegen drempels oplopen op school, werk of in de zorg willen wij een kans geven.

Na aanmelding krijgen deze jongeren een  korte opleiding en matchen wij hen met jouw organisatie, waarna zij enkele maanden voor 2 à 4 uur per week meelopen en meedenken met een specifiek project of een gerichte (onderzoeks)vraag. Denk bijvoorbeeld aan: Hoe maak ik mijn organisatie aantrekkelijk voor jongeren? Hoe maak ik mijn bedrijf nog meer inclusief? En hoe creëer ik een toekomstgericht beleid?

Gedurende het traject hebben de jongeren een vaste persoonlijke coach en jij een vast aanspreekpunt. Dus er is weinig extra inspanning nodig voor het resultaat: verrassende inzichten en originele antwoorden! Je maakt kennis met de werknemers van de toekomst, en je hebt een voortrekkersrol in jongerenparticipatie.

Jongeren denken mee, geven hun mening, zetten hun creativiteit in of geven antwoord op specifieke vragen.

Je maakt kennis met de werknemers van de toekomst.

Maatschappelijke diensttijd
Om jongeren de kans te geven zich nog meer te ontplooien en betrokken te worden bij de samenleving heeft Kabinet Rutte III de maatschappelijke diensttijd geïntroduceerd. Het project Jongerenambassadeurs is door ZonMw gehonoreerd en zal gebruikt worden om nieuw beleid rond de maatschappelijke diensttijd vorm te geven.

Vooral jongeren die door hun beperking of chronische aandoening tegen drempels oplopen op school, werk of in de zorg willen wij een kans geven.

Meer info?

Wil je meer informatie? Wij komen graag bij jouw organisatie langs om het project nader toe te lichten. Aanmelden, vragen of meer informatie ontvangen? Bekijk de website jongerenambassadeurs.com of stuur een e-mail naar Jasmijn Verbeek: jasmijn@jongerenambassadeurs.com.

Stuur een e-mail