Vier feest met Krachtpatsers

Home Zorg én Perspectief Vier feest met Krachtpatsers

Het komt snel dichterbij. Dus mis het niet: ons event ‘Krachtpatsers’! Op maandag 8 april vieren we vier jaar Zorg én Perspectief, het FNO-programma om verschil in maatschappelijk perspectief van jongeren met een chronische aandoening en hun gezonde leeftijdsgenoten te verkleinen. Ontmoet deze jongeren en leer meer over leven met een chronische aandoening. Naast een bruisende festivalmarkt zijn er 11 verschillende workshops gepland, waaronder inspirerende lezingen door ervaringsdeskundigen, verdiepende sessies over de onderzoeken in aanwezigheid van Minister Ingrid van Engelshoven, een crash course politieke lobby, een muzikale workshop door radio 3FM-DJ Angelique Houtveen en veel meer.

Honderden jongeren hielpen ons om van dit programma en de projecten een succes te maken.

Een programma niet alleen vóór maar ook dóór jongeren. Honderden jongeren hielpen ons om van dit programma en de projecten een succes te maken.

Dat succes gaan we vieren. Dat doen we met een feestelijk event voor en door jongeren en alle andere betrokkenen op 8 april in de Rijtuigenloods in Amersfoort. En natuurlijk ook samen met jou! Mis ‘Krachtpatsers’ dus niet: meld je nu aan!

Grote stappen gezet om de positie van deze jongeren te versterken.

We zijn er nog niet: routekaart naar de toekomst

Op 8 april laten we zien wat er de afgelopen vier jaar is bereikt, aan de hand van het NIVEL-onderzoek naar de impact van ons programma én door ervaringsverhalen van jongeren. Ook borduren we voort op de nieuwe inzichten uit het onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut naar het aantal jongeren met een chronische aandoening en de maatschappelijke impact die dit met zich meebrengt.

 

Maar we kijken ook naar de toekomst, want we zijn er nog niet. We hebben de afgelopen jaren grote stappen gezet om de positie van jongeren met een chronische aandoening in de zorg, het onderwijs, sport en op het werk te versterken. Nu is het zaak deze thematiek op de maatschappelijke en politieke agenda te houden en nog meer structurele verbeteringen te realiseren.

Met freestyle-voetballer Rocky Hehakaija blijf je niet op je stoel zitten.

Bruisend festival met inspirerend programma

Wees niet bang, het wordt alles behalve een saaie bijeenkomst waar je enkel op een stoel zit en moet luisteren. We doen het anders! Freestyle-voetballer Rocky Hehakaija houdt je actief en zorgt tijdens het programma voor inspiratie en een gezonde dosis humor. BuzzMasters staan garant voor waardevolle interactie. En wat dacht je van ons bruisende festivalterrein? Een plek om elkaar te ontmoeten en tot nieuwe samenwerkingen te komen. En om samen de successen van afgelopen jaren te vieren. Met kraampjes, muziek en foodtrucks. Met een plein waar je kunt speeddaten om meer te weten te komen over de vele projecten van Zorg én Perspectief. Een echte Escape room, een clinic van Uniek Sporten en verdiepende sessies door diverse projecten zorgen voor een breed aanbod aan activiteiten op deze festivalmarkt! Daarnaast zijn er vele interactieve workshops. Je komt tijd te kort om alles te ervaren!

Het ‘Krachtpatsers’-programma van 8 april 2019

Ben je er ook bij? Vanaf 12.00 uur ben je van harte welkom in de Rijtuigenloods in Amersfoort voor een zeer gevarieerde dag.

13.00 uur Opening festivalterrein, struinen over de festivalmarkt om inspiratie op te doen met lunch
14.00 uur Start plenair programma met straatvoetballegende Rocky Hehakaija:

  • Kim Putters, directeur SCP, ‘Kansen voor het maken van verschil’
  • – Vier jaar Zorg én Perspectief, de resultaten, ook uit het Nivel onderzoek)
  • 15.00 uur Korte pauze
   15.15 uur Diverse interactieve workshops, georganiseerd voor én door jongeren met en zonder chronische aandoening
   16.15 uur Vervolg plenair programma

  • – Machteld Huber presenteert de Jongerentool Positieve Gezondheid
  • – Programma Zorg én Perspectief, de toekomst, Wendy van Hal in gesprek met Jongerenambassadeur Robin
  • – Het ZéP Jongerenpanel aan het woord

met kick-off van de Jongerencommunity door de Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer

 • – Overhandiging en presentatie onderzoeksresultaten Verwey-Jonker Instituut

16.45 uur Afsluiting, struinen op de festivalmarkt om inspiratie op te doen met een hapje en een drankje
18.00 uur Einde programma

Workshops
Er is een flink aantal workshops gepland, waaronder inspirerende lezingen door ervaringsdeskundigen, verdiepende sessies over de onderzoeken, een crash course politieke lobby, en veel meer.